top of page
Search
  • Writer's picturemilanondrovic

Malacky v zložitej finančnej situácii: Zachovávame kapitálové investície pre rok 2024

Malacky čelia finančným výzvam a zároveň si udržiavajú svoj záväzok voči rozvoju.



V časoch, keď mnohé mestá zápasia s finančnými výzvami, Malacky stoja ako príklad odhodlania a strategického plánovania. Napriek zložitej finančnej situácii sme schopní oznámiť, že náš rozpočet na rok 2024 bol schválený a zahŕňa dôležité kapitálové investície. Tento čin odráža náš záväzok voči občanom a našu víziu pokračovať v rozvoji mesta aj v náročných časoch.


  • Všeobecné verejné služby (€341,000): Investujeme do infraštruktúry a technologických vylepšení, čo zabezpečí efektívnejšiu správu mestskej infraštruktúry aj do budúcnosti. Verejný poriadok (€20,000): Bezpečnosť našich občanov je prioritou. Rozšírenie optických vedení a kamerového systému to len potvrdzuje.

  • Ekonomická oblasť (€660,000): Aj v týchto náročných časoch pokračujeme v rekonštrukcii miestnych komunikácií a peších lávok, aby sme zlepšili mobilitu a bezpečnosť.

  • Ochrana životného prostredia (€93,518): Kanalizačný systém na Záhradnej ulici je dôkazom našej snahy o zlepšenie životného prostredia.

  • Bývanie (€137,000): Modernizácia verejného osvetlenia a kabelizácia sú základnými kameňmi pre zlepšenie kvality bývania.

  • Rekreácia a kultúra (€164,100): Investície do rekonštrukcie ihrísk a klimatizácie v Spoločenskom dome sú dôležité pre kvalitu voľného času našich občanov.

  • Vzdelávanie (€10,000): Podpora vzdelávania prostredníctvom obnovy infraštruktúry v školách je nevyhnutná pre budúce generácie.


Celková suma kapitálových výdavkov na rok 2024 je €1,425,618. Tieto čísla sú viac než len údaje v rozpočte; predstavujú náš záväzok voči Malackám. Napriek finančným výzvam sme sa zaviazali investovať do zlepšenia životného prostredia, infraštruktúry a kvality života našich občanov.


Vaše myšlienky a pripomienky k týmto plánom sú pre mňa veľmi dôležité. Zdieľajte svoje názory a pomôžte nám formovať budúcnosť Malaciek!


38 views0 comments
bottom of page